joi, 28 octombrie 2010

Carnaval

A fost foarte frumos la carnaval! Copiii au avut masti si costume superbe, s-au pregatit si si-au prezentat personajele cat mai original. Am avut versuri originale, haioase, dansuri tiganesti si orientale, cantece (live!) si ne-am distrat de minune! Copiii au dansat Pinguinul si au intrat, pentru putin timp, in pielea personajelor ale caror costume le-au purtat. Felicitari pentru costume si interpretare! Felicitari si multumiri si parintilor pentru implicare! Postez cateva fotografii, cu promisiunea ca voi reveni in vacanta si cu altele! O zi buna! 








luni, 25 octombrie 2010

La multi ani!

Aniversam cu bucurie 30 de ani de existenta a scolii, 30 de ani in care zeci de cadre didactice au trudit pentru a crea OAMENI! Oameni care se mandresc cu faptul ca, odata, au fost si ei elevi ai acestei scoli. (Cu bucurie ma numar printre ei). Va adresez tuturor, cu drag, un La multi ani cu sanatate, putere si rabdare pentru a duce mai departe prestigiul scolii Dimitrie Cantemir si pentru a deveni, fiecare dintre noi- parinti, copii, profesori- mai intelepti!

Programul zilei de marti, 26 octombrie: 9.30-careu in curtea scolii; 10 - 12-carnaval in sala de clasa.

Multumesc pentru afisul de prezentare a scolii domnului Mihai Marius, care a raspuns cu promptitudine rugamintii mele. (Si a realizat si ceva frumos!)

miercuri, 13 octombrie 2010

Ce s-a mai intamplat la scoala

In ultimele zile am lucrat intens la toate obiectele de studiu (asta si ca sa ne mai incalzim).
La Limba si literatura romana am evaluat prima unitate de invatare. Copiii s-au descurcat bine (20 au obtinut FB, 1 FB cu Bravo!-Anamaria Bercea-, restul B). Acordati mai mare atentie cuvintelor noi si formarii de propozitii (unele nu au logica!!). Am trecut la lectia Din viata dacilor, de Alexandru Vlahuta, ne-am amintit cateva date despre stramosii nostri, am citit lectia, am raspuns la intrebari si ne-am amintit cand scriem ia, i-a sau ea.
La matematica nu am reusit sa "prind" pe cineva spunand un rezultat gresit la inmultirea cu 2, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Tineti-o tot asa! Pentru maine, inmultirea cu 3! Am facut exercitii de aflare a produsului, a numerelor de 2 sau de 3 ori mai mari, a dublului sau triplului...
La stiinte am discutat despre materiale naturale si prelucrate, am aflat povestea lui Icar, iar pentru ora urmatoare avem de pregatit tema 4 din Portofoliu (va fi ora de evaluare).
La muzica am invatat primele notiuni de teorie muzicala (durate), la educatie civica vorbim in continuare despre persoane, iar la optional incheiem calatoria prin Amintirile lui Creanga cu Pupaza din tei.
Ieri, in pauza, am asistat la "lansarea unei rachete" de catre un grup de elevi de la Liceul Mircea cel Batran participanti la mai multe proiecte NASA.
Le urez sanatate celor care au racit si au stat acasa si ii astept cat mai curand la scoala!
Tuturor, o zi buna!

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Evaluare-Cartea, model de comunicare

Luni vom avea ora de evaluare la Limba si literatura romana (unitatea de invatare Cartea-model de comunicare).

De avut in vedere:

  • scrierea dupa dictare a unui fragment din textele studiate;
  • explicarea unor cuvinte din aceste lectii;
  • cuvinte cu acelasi inteles/cu sens opus/cu mai multe sensuri;
  • scrierea corecta a cuvintelor s-a, s-au, sa, sau;
  • elementele componente ale cartii;
  • cuvantul (despartire in silabe, vocale, consoane).

Un anunt pentru cei care participa la cercul de matematica: marti lucram 2 ore (deci pana la 14), pentru ca vreau sa lucram fisa de evaluare in educatie data anul trecut (vreau sa vad la ce nivel suntem). Cei care s-au inscris sunt rugati sa achite taxa de 20 ron. Concursul va avea loc pe 16 octombrie, in scoala noastra. Alte detalii, spre sfarsitul saptamanii.
Succes la test! O duminica frumoasa! (chiar daca ploua!)