sâmbătă, 23 aprilie 2011

Paste fericit!

Lumina Sfintei Invieri sa va calauzeasca pasii spre bine si frumos! Hristos a inviat!


sâmbătă, 16 aprilie 2011

Vizita la muzeu

Desi vremea a fost neprielnica si nu ne prea invita la iesit din casa, cativa copii curajosi si iubitori de arta, au admirat impreuna cu parinti si bunici valoroasele opere expuse la Muzeul de Arta din Constanta. A fost o experienta placuta pentru toti si am aflat lucruri interesante. Cu siguranta ca viitorii pictori (sunt cativa elevi cu potential real) isi vad deja lucrarile langa cele ale lui Grigorescu sau Tonitza.














miercuri, 13 aprilie 2011

Saptamana familiei, saptamana fara TV

Saptamana aceasta este saptamana familiei si totodata saptamana fara TV. Este vorba despre un proiect initiat de Asociatia Zibo Help, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care are ca scop reducerea timpului petrecut de copii in fata TV si calculatorului si limitarea accesului copiilor la programele TV si site-urile cu continut neadecvat pentru acestia.
Ca parteneri ai proiectului, mai multe muzee (in Constanta, Muzeul de Arta si Muzeul de Istorie) au invitat copiii si parintii, gratuit, sa le calce pragul, vineri, 15 aprilie.
Ne-am inscris si noi in proiect, asa ca vineri as dori sa mergem si noi macar la unul dintre muzee. Eu voi discuta maine cu elevii si vom stabili ora si punctul de intalnire. Va fi dupa-amiaza, astfel incat sa poata participa cat mai multi parinti.


E bine de stiut...

Joi, 14 aprilie 2011 va veni preotul la scoala pentru a-i impartasi pe copii. Pentru aceasta, trebuie sa nu bea, sa nu manance si nici sa mestece guma. Dupa ce vor fi impartasiti le voi da voie sa manance, chiar daca nu este pauza.
Vineri nu facem cursuri la scoala.
O zi buna!

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Concursuri

Astazi a avut loc concursul "Micul Matematician", concurs la care au participat toti elevii prezenti la scoala. Subiectele au fost destul de dificile (cred ca au avut gradul cel mai mare de dificultate dintre toate celelalte probleme de la celelalte clase), dar noi lucraseram destul de mult si eu alesesem problemele cele mai grele. (La un moment dat unii copii, si chiar parinti intrasera in panica, dar le-am explicat ca la concurs subiectele nu vor fi toate atat de grele; insa noi ne-am pregatit pentru ce e mai greu). Am apucat sa vad cateva secunde lucrarile si in general s-au descurcat, dar m-am suparat pe unii pentru ca nu au pus raspunsul problemelor, desi inainte de a pleca din clasa, una dintre recomandarile mele asta a fost. Deci, atentie la ce sfaturi primim si cat tinem cont de ele! Sper sa nu fie depunctati din cauza asta, dar daca in barem este inclus si punctaj pentru raspuns, vor avea de pierdut. Unii au lucrat perefct si mi-ar parea rau sa nu ia punctaj maxim. Poate asta o sa le fie invatatura pentru alta data. Acum, asteptam cu emotie rezultatele.
Pentru doua dintre colegele noastre emotiile nu s-au terminat pentru ca urmeaza Arhimede. Le tinem pumnii si sunt sigura ca nu ne vor dezamagi, asa cum n-au facut-o nici pana acum, mai ales ca ele au ramas singurele mesagere ale clasei la acest concurs. Succes mult, Bianca si Cristina! Sunt alaturi de voi!

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Utile

Luni avem inspectie la limba engleza. Din acest motiv, orarul pentru luni, 04 aprilie 2011, se modifica astfel: cursurile incep la ora 9 (nu veniti mai devreme de 08.50, pentru ca poarta va fi inchisa); religie, educatie fizica (fara echipament), limba romana, limba engleza; deci terminam la ora 13.00!
In alta ordine de idei, copiii au primit testele la matematica (sper ca deja le-ati vazut). Am descoperit doi copii care au gresit nepermis de mult la impartiri, motiv pentru care va rog sa exersati, deoarece in curand vom rezolva impartiri in care deimpartitul este cuprins intre 0 si 1 000 000.
Verificati ghiozdanul, pentru ca in ultimele zile mai multi copii au uitat acasa diverse caiete, si, daca se mai intampla, ma vad nevoita sa iau masuri. (apropo de responsabilizarea de care vorbeam la sedinta)
Pentru ora de desen de vineri, ii rog pe tatici sa pregateasca un instrument de lucru astfel: luati un ac de cusut mare, taiati urechea in partea superioara si infigeti varful intr-un dop de pluta.
Week-end placut!