vineri, 21 octombrie 2011

ziua scolii 2011


Cu ocazia zilei scolii, am organizat un concurs de cultura generala, pe echipe. Concurentii, impartiti in grupe formate din 4 elevi, au avut de trecut 8 probe continand intrebari din mai multe domenii: matematica, limba romana, istorie, geografie, educatie civica. Copiii au invatat ca in echipa trebuie sa ascultam si sa tinem cont de parerile tuturor, dar si sa avem curajul sa ne spunem opinia, chiar daca difera de a celorlalti; greseala unuia se sanctioneaza in numele echipei. Important este ca am fost impreuna, ca ne-am simtit bine, chiar daca nu toti au iesit pe primul loc.


La multi ani, cu ocazia zilei scolii! Va multumesc pentru sprijinul acordat, pentru faptul ca sunteti mereu alaturi de scoala!

marți, 11 octombrie 2011

Lectia de istorie

Desi aveam emotii in legatura cu desfasurarea orelor de istorie de anul acesta, datorita faptului ca manualul este destul de greoi, iar copiii, in general, nu sunt foarte atrasi de a se informa si din alte surse, cu bucurie va marturisesc ca toate emotiile mele s-au spulberat, dovedindu-se nefondate. De ce spun asta? Pentru ca, si astazi, dragii mei elevi mi-au dovedit calitatile lor la ora de istorie. Efectiv am fost fortata sa ascult lectia Istoria orasului Constanta  de cel putin 10 ori (si bineinteles sa pun in catalog si in carnete tot atatia de FB), pentru ca mainile ridicate si of-urile auzite de cate ori puneam cate un copil sa raspunda, nu m-au lasat sa trec la noua lectie. Cand am reusit acest lucru, mi-a luat mai mult decat imi programasem, si asta nu pentru ca cineva nu ar fi inteles ceva, ci pentru ca, de cate ori aduceam o informatie noua, legata de viata copiilor in diferite epoci istorice, aceleasi maini se ridicau ca niste floricele si anuntau o noua completare legata de Antichitate, piramide, Evul Mediu s.a . Desi a fost o zi mohorata, ati luminat-o cu bucuria pe care mi-ati adus-o.
Felicitari! Tineti-o tot asa!

duminică, 9 octombrie 2011

Comunicarea rezultatelor evaluarilor initiale

Saptamana viitoare este destinata comunicarii rezultatelor evaluarilor initiale. Va astept atat in timpul consultatiilor cu parintii de miercuri, de la 10 la 12, cat si vineri, in intervalul 10-11.30. Pentru cei care nu pot ajunge in niciuna din aceste date, voi fi prezenta la scoala vineri, la ora 7.30. Va rog insa ca atunci sa vina doar cei care chiar nu pot ajunge in alta zi. Intr-un fel sau altul, fiecare parinte trebuie sa vada testele initiale si sa primeasca indrumari/ un plan de remediere a rezultatelor. Voi face un tabel in care fiecare parinte va semna luarea la cunostinta a calificativelor la testarile initiale.
O saptamana buna!