joi, 24 noiembrie 2011

Sedinta cu parintii

Marti, 29 noiembrie 2011, incepand cu ora 17, va invit la sedinta cu parintii in care ne propunem sa discutam despre situatia la invatatura si disciplina a elevilor clasei pe parcursul semestrului I, sa stabilim un program de recuperare sau dezvoltare (in functie de rezultatele fiecarui elev) pentru semestrul al II-lea; de asemenea, am rugamintea sa va ganditi si sa faceti propuneri pentru saptamana Scoala altfel. Vom stabili si un program al activitatilor extracurriculare, in urma propunerilor pe care vi le voi face si, de ce nu, a unora venite din partea dumneavoastra.
Va astept pe toti!

vineri, 11 noiembrie 2011

Vizita la Biblioteca Judeteana

Astazi am vizitat Biblioteca Judeteana I. N. Roman din Constanta. Am patruns cu sfiala in salile impunatoare si tacute si, desi ne-a fost foarte greu, am incercat sa ascultam in liniste explicatiile doamnelor bibliotecare care ne-au indrumat cu rabdare si intelegere. Ne-am lasat hainele la garderoba, am vazut cum se procedeaza daca vrem sa cerem o carte sau mai multe pentru a le citi la sala de lectura, am admirat cateva obiecte de scris mai vechi, apoi am intrat in depozitele unde se afla cartile. Am fost incantati sa vedem cea mai mare si cea mai mica carte din biblioteca, dar am admirat si cateva carti foarte vechi sau foarte rare, pe care nu le poate vedea oricine. Am vazut cum "circula" cartile de la depozit la sala si invers si am rasfoit cateva carti in sectia pentru copii, de unde unii cititori fideli (renumiti de-acum) doreau deja sa imprumute. Pentru acest lucru este nevoie de prezenta unui parinte (doar la primul imprumut).
Saptamana viitoare vor primi permisele si...lectura placuta!
A fost o experienta placuta si am avut privilegiul de a vedea mai mult decat vede un cititor obisnuit. Pentru aceasta, multumesc si pe aceasta cale doamnei profesoare Magda Musat, care ne-a "adoptat" in aceasta vizita si, bineinteles, doamnelor bibliotecare.



joi, 10 noiembrie 2011

Ora de stiinte

 Astazi am desfasurat ora de stiinte cu tema Magnetii si curentul electric in laboratorul de fizica. Am aflat lucruri foarte interesante despre tipurile de magneti, polii magnetilor, interactiunea acestora, circuitul electric si legatura dintre un circuit electric si campul magnetic. Ceea ce ne-a placut insa cel mai mult au fost experimentele pe care doamna profesoara de fizica Ana Vacarelu, careia ii multumim si pe aceasta cale, ni le-a aratat. (Ne-a lasat chiar sa experimentam noi insine.) Deja unii dintre elevi sunt nerabdatori sa ajunga in clasa a VI-a pentru a afla mai multe din tainele fizicii. A fost interesant si distractiv!



marți, 8 noiembrie 2011

Premiantii

Astazi am primit primele medalii si diplome, cele de la Evaluare in educatie, Limba si literatura romana. Felicitari premiantilor: ALEXANDRU DINA-premiul I, YASMIN ALI-premiul III, ANDREEA POPA-mentiune!

Maine vor primi diplome si elevii: PAPACOSTEA CRISTIAN, LESNEANU MIRELA, OLINGHERU BIANCA, SARAFU LUMINITA, MIRON CRISTINA, JITARIU ANASTASIA, SIRBU DRAGOS, MIHAI IULIA, GHEORGHIU GABRIAN, BERCEA ANAMARIA, POCRISTE OCTAVIAN, CIOCAN CATALINA, CORCEANU COSMIN pentru participarea la etapa I. Succes in continuare!

joi, 3 noiembrie 2011

Ziua Marii Negre

Pe 31 octombrie se sarbatoreste ziua Marii Negre. Pentru ca ne consideram prieteni si ocrotitori ai mediului si ai marii, am realizat, alaturi de alti elevi ai scolii, cateva activitati dedicate acestui eveniment: desene si picturi avand tema Comoara din adancuri, o parte dintre ele participand la concursul Vapoare pe Marea Neagra. De asemenea, colegul nostru Gabrian a realizat o frumoasa macheta, care a obtinut premiul al II-lea la concursul mentionat. Felicitari tuturor iubitorilor marii, careia ii transmitem un mesaj: ne e dor de valurile tale care ne-au mangaiat intreaga vara!


Colegii nostri mai mari au organizat o expozitie de fotografii purtand titlul Acasa...la mare!, iar cei mai mici, din clasa a III-a, si-au amintit de frumoasele momente petrecute la tarmul marii, realizand cateva machete pe care le-am admirat si noi ieri.