joi, 26 aprilie 2012

Mini-vacanţă plăcută!

În conformitate cu prevederile H.G. 370/ 24.04. 2012, ziua de 30 aprilie se stabileşte ca zi liberă, deci nu se vor organiza cursuri. Prima zi în care venim la şcoală în luna mai este miercuri, 2 mai, când vom desfăşura program normal.
Vă urez zile însorite, petrecute după placul fiecăruia!

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Pentru trup şi pentru suflet

Discuţia despre alimentaţia sănătoasă, dar şi despre hrana sufletului, a continuat la Curtea Brâncovenească, unde am aflat despre plantele şi alimentele sănătoase, am văzut cum se creează diferite obiecte din lut sau ipsos (am şi primit câteva iconiţe şi cruciuliţe pe care urmează să le decorăm în orele de educaţie tehnologică); de asemenea am făcut o scurtă incursiune prin obiectele de studiu pe care le vom studia în anii viitori (fizică, chimie), dar am şi aflat câte ceva despre curăţenia sufletului. (Vă amintiţi cele două coli de hârtie, nu?) Am învăţat multe într-un mod care ne-a făcut plăcere, deşi a fost un program solicitant. Mulţumim domnului Sîrbu pentru invitaţie şi pentru explicaţiile oferite.
























Ca o concluzie a întregii săptămâni, a fost minunat, deşi obositor! Chiar dacă a fost prima dată când am organizat săptămâna Şcoala Altfel, eu cred că a fost un succes! Mulţumesc părinţilor pentru implicare şi vă urez tuturor vacanţă plăcută! O meritaţi!

vineri, 6 aprilie 2012

Dezbatere: Diabetul şi alimentaţia sănătoasă

Joi a fost o zi foarte încărcată, dar foarte plăcută şi bogată în experienţe şi achiziţii diverse. Prima activitate la care am participat a fost una atractiva, în care voluntari ai Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţul Constanţa ne-au explicat ce înseamnă diabetul şi o alimentaţie sănătoasă, oferindu-ne totodată o lecţie de viaţă din care am învăţat că pentru orice există soluţii, că nu trebuie să ne dăm bătuţi niciodată, că încrederea şi optimismul, dar şi răbdarea, trebuie să ne călăuzească paşii, chiar şi când avem probleme (fie că este vorba despre probleme de matematică sau de unele mult mai importante, de sănătate. Ca o paranteză în paranteză, poate că unii au învăţat că nu trebuie să se plângă şi să renunţe imediat ce dau de greu, ci să persevereze cu răbdare până la reuşită). Mulţumim încă o dată voluntarilor pentru exemplul lor de încredere şi perseverenţă! De asemenea, mulţumim familiei Popa, pentru ajutorul acordat în desfăşurarea acestei activităţi reuşite.





marți, 3 aprilie 2012

Atelierele Iepuraşului

Activitatea în atelierele iepuraşului a debutat, specific româneşte, cu o pauză..., mai exact cu o mică petrecere în cinstea Anastasiei, care a împlinit 11 ani. (Îi urăm încă o dată La mulţi ani!) Apoi ne-am pus pe colorat, decupat, lipit, decorat... Veţi vedea o parte din ceea ce am lucrat! Ne-am simţit foarte bine, astfel că, atunci când clopoţelul a anunţat sfârşitul programului, toată lumea şi-ar fi dorit să mai rămână (cu excepţia părinţilor, cred, care aşteptau în curtea şcolii).


























Vizita la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Marină

Tot luni, am vizitat Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanţa, unde, prin amabilitatea doamnei director ştiinţific Tania Zaharia, căreia îi mulţumim şi pe această cale, am aflat ce au făcut elevii unei şcoli în vederea protejării mediului (şi poate le vom urma exemplul!), am vizitat muzeul Institutului în care am văzut peste 600 de specii de vieţuitoare marine din oceanele şi mările lumii, apoi am văzut o "crescătorie" de calcani. A fost ceva nou pentru noi şi foarte interesant!










Mulţumim şi d-nei Miron pentru că ne-a ajutat să luăm legătura cu doamna director.

Clubul de lectura

În cadrul acestei activităţi, copiii au creat poveşti ilustrate pe calculator, lucrând în echipe. În perioada următoare voi posta şi lucrările realizate. Felicitări tuturor!