vineri, 28 septembrie 2012

Carnavalul Toamnei

Cu ocazia Zilei Educaţiei Nonformale, clasa noastră a desfăşurat mai multe activităţi reunite sub titlul Carnavalul Toamnei. Am realizat măşti, am colorat peisaje de toamnă şi tăvi cu fructe, am desenat-o pe Zâna Toamnă, organizând o frumoasă expoziţie, am învăţat cântece şi poezii închinate acestui anotimp şi, în echipe, am prezentat câte un fruct care se coace toamna. La finalul activităţii am servit din bunătăţile toamnei şi ne-am convins de faptul că, într-adevăr, toamna este un anotimp al bogăţiei şi al bucuriei.








marți, 25 septembrie 2012

Toamna

Toamna a intrat în casă
Punând struguri dulci pe masă
Şi-n cămară, prin borcane,
Pătlăgele dolofane.
Tot ea ne-a adus alune,
Nuci şi mere foarte bune,
Mari gutui pentru dulceaţă
Şi-un butoi cu varză creaţă.

luni, 24 septembrie 2012

Adeverinţe

Revin cu rugămintea adresată de doamna asistentă a şcolii de a aduce, până la 1 octombrie, o adeverinţă de la medicul de familie în care să fie precizat dacă în vacanţa de vară i-a fost administrat vreun vaccin şi dacă este în evidenţă cu boli cronice.
Adaug şi rugămintea domnului profesor de educaţie fizică  (prof. Negrău Marian) - despre care am aflat după întâlnirea noastră de la prânz- ,de a duce o altă adeverinţă, tot de la medicul de familie, în care să se precizeze că elevul este apt pentru a desfăşura orele de educaţie fizică.
O zi bună!

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Informaţii utile

Orar
Luni
Limba română 
Cunoaşterea mediului
Ed. fizică
Marţi
Limba română
Limba română
Matematică
Ed. plastică
Miercuri
Limba română
Limba română
Matematică
Abilităţi plastice
Joi
Limba română
Limba română
Matematică
Ed. muzicală
Vineri
Opţional Trăistuţa cu poveşti
Matematică
Religie
Ed. fizică

Câteva informaţii pt săptămâna viitoare:
-începând de luni, vom folosi manualele, deci vă rog ca toţi copiii să aibă manualele în dulăpior, cu copertă şi etichetă;
-marţi, la ora de desen şi miercuri, la ora de abilităţi, vom confecţiona măşti pentru Carnavalul Toamnei, organizat în cadrul Zilei Educaţiei Nonformale (28 septembrie), proiect în care este înscrisă şi clasa noastră; avem nevoie de 2-3 coli de carton alb, format A4, foarfecă şi carioci;
-de asemenea, clasa noastră este înscrisă în proiectul Şcoala pentru o Românie verde, demarat de zibo.ro în parteneriat cu Aqua Carpatica; detalii despre proiect, aici: http://www.zibo.ro/mallul-copiilor/sponsor/Scoala-pentru-o-Romanie-Verde-714
-joi, ora 17.30, în sala de clasă, se va desfăşura şedinţa cu părinţii elevilor clasei; după cum v-am anunţat, voi prezenta o analiză a evaluării iniţiale şi obiectivele pentru următoarea perioadă.
Toate cele bune!

joi, 20 septembrie 2012

Mere

Mere, mere şi iar mere
Ne îmbie din panere.
Mere, mere, merişoare
Galbene sau roşioare,
Mai dulci sau mai acrişoare,
Din livadă au fost luate
Şi de Zâna Toamnă coapte.
Despre ele, ştie-oricine,
Pline sunt de vitamine.
Dac-un măr pe zi manânci,
La doctor nu te mai duci.

Nu uitaţi să aduceţi manualele cu coperte şi cu etichete cu numele copilului! O zi bună!

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Festivitatea de deschidere a anului şcolar

Anul şcolar 2012-2013 va începe luni, 17 septembrie 2012. Festivitatea de deschidere va avea loc începând cu ora 9.30, în curtea şcolii, apoi vom intra, părinţi şi elevi, în clasă.
Fie ca acest an şcolar să ne îmbogăţească sufletele şi minţile!
Mult succes boboceilor şi elevilor din clasa a V-a A!