luni, 31 ianuarie 2011

Analiza - semestrul I

Iata ca am incheiat si prima parte a clasei a III-a! A fost si greu, dar si interesant, pentru ca am acumulat noi si valoroase cunostinte: inmultirea si impartirea, parti de vorbire, organele corpului uman si altele.
Cu bucurie va informez ca toti copiii si-au insusit inmultirea si impartirea, chiar daca unii s-au suparat poate pe mine pentru interminabilele fise de lucru sau temele suplimentare, dar sunt sigura ca acum toti sunteti mandri de ceea ce stiti. O piatra de incercare pentru toti a fost ordinea efectuarii operatiilor, dar cred ca suntem pe drumul cel bun si vom reusi si in aceasta privinta.
Sigur ca nu toti copiii au obtinut numai calificative FB, de aceea este nevoie ca unii sa munceasca mai mult, sa citeasca, sa fie mai atenti si mai ambitiosi. Incercati sa-i motivati si acasa pentru a invata, pentru a cunoaste cat mai mult si nu neaparat pentru obtinerea unui calificativ. Toti (nu exagerez absolut deloc, o spun cu toata responsabilitatea) sunt copii foarte buni, cu capacitati intelectuale deosebite. Diferenta dintre ei se face in functie de cat muncesc si de disponibilitatea parintilor de a-i ajuta, a-i sustine, dar si de motivatia de a arata ceea ce stiu, de a fi modele si pentru altii. (Atentie! Nu dati ca exemple colegi din clasa sau frati mai mari! Lasati-i pe ei sa observe si sa se ambitioneze in a reusi mai mult!)
La obiectele pe care le-am studiat pentru prima data anul acesta (stiinte, educatie civica), am fost mai indulgenta si am incercat sa-i incurajez pe toti, dar in semestrul al II-lea va trebui ca toti sa fie mai interesati si sa se pregateasca mai mult. Sunt lucruri interesante si e pacat sa nu faca parte din cultura generala a fiecaruia dintre noi.
De asemenea, am desfasurat si multe activitati extracurriculare, dintre care amintesc: concursurile Evaluare in Educatie la Limba si literatura romana (le felicit din nou pe Bianca-100 puncte si medalie si pe Andreea-99 de puncte, dar si pe ceilalti participanti, care au obtinut rezultate foarte bune), Matematica (e randul lui Mihail sa fie felicitat-90 de puncte) si Limba engleza (felicitari pt Cristina-98 de puncte); concursul Arhimede, la care cei 3 participanti curajosi (Bianca, Cristina si Octavian) s-au calificat la etapa judeteana; concursul international de desen Copiii si marea, la care Andreea a obtinut locul II (un rezultat anuntat azi); prezentari pe scena Palatului Copiilor la serbarea Zilelor Scolii si la serbarea de Craciun; activitati si expozitii cu ocazia zilelor de 1 Decembrie, 15 ianuarie, 24 ianuarie; vizionari de piese de teatru etc.
In concluzie, felicitari tuturor pentru munca depusa in semestrul I si mult succes in continuare! Sa va incarcati bateriile, pentru ca ne asteapta noi provocari!
Pentru semestrul al doilea ne propunem, ca si anul trecut, rezultate foarte bune la concursurile care se apropie: Evaluare in educatie, Cangurul, Arhimede, Euclid, Micul Matematician. Din pacate, participarea este conditionata de achitarea unei taxe, dar sper ca acest lucru sa nu-i impiedice pe cei mai buni sa participe si, bineinteles, sa castige! Concursurile sunt o modalitate de a ne verifica cunostintele si in afara clasei, in comparatie cu alti colegi de la alte scoli din Constanta si din tara. Pe de alta parte, starnesc spiritul de competitie si pot fi un factor motivant pentru unii dintre copii, ii obisnuiesc cu emotiile unui examen si cu modalitatile diferite de concurs. Deci, continuam inscrierile! Mult, mult succes! Anul trecut ati fost printre cei mai buni (din Constanta, bineinteles!)
Vacanta placuta!

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Ordinea efectuarii operatiilor

Pentru cei care au lipsit in ultima zi de scoala postez cateva exercitii care pot fi lucrate in vacanta, pentru a nu uita sau pentru a consolida ordinea efectuarii operatiilor. http://classjump.com/palatulharniciei/documents/Ordinea%20%20efectu259;rii%20opera355;iilor.doc
Recomand, de asemenea, lectura schitelor "Domnul Goe" si "Vizita", de I. L. Caragiale.
Vacanta placuta!
As dori ca in aceasta vacanta sa mergem si noi la un film 3D. Poate pe joi...Tinem legatura! va pup!

luni, 24 ianuarie 2011

Hora Unirii

24 ianuarie este ziua in care sarbatorim an de an, din 1859, Unirea Principatelor. Evenimentul este sarbatorit prin diferite manifestari, dintre care nu lipseste niciodata Hora Unirii, cunoscutul cantec pe versurile poeziei cu acelasi titlu scrise de Vasile Alecsandri si publicate pentru prima oara in revista "Steaua Dunarii".
Ne-am prins si noi in Hora Unirii si am admirat lucrarile realizate de colegi avand aceasta tema si adunate de doamna invatatoare intr-o mini-expozitie, dupa ce am discutat pe parcursul mai multor zile despre acest act istoric important pentru viitorul tarii.

vineri, 21 ianuarie 2011

Astazi, copiii au primit testele la matematica. Au fost rezultate destul de bune, dar, trebuie sa recunosc, sub asteptarile mele. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul ca unii copii au facut progrese, dar m-a necajit faptul ca nu au aplicat regulile pe care, teoretic, toti le stiu. Si, la cat am lucrat, ma asteptam ca rezultatele sa fie mai bune. Marti vom rezolva in clasa exercitiile si problemele de la test si vom mai scrie regulile, urmand ca in vacanta sa mai recuperam. E foarte important sa-si insuseasca foarte bine regulile si sa le si aplice.
Saptamana viitoare e ultima din acest semestru. Am luat carnetele de note pentru a trece mediile si ii rog pe cei care au lipsit azi sa le aduca luni.
In alta ordine de idei, ar trebui ca saptamana viitoare sa avem o intalnire pentru a va face cunoscute evolutia si rezultatele la invatatura ale elevilor. Preferati o sedinta scurta sau o informare pe blog? Astept parerile dumneavoastra, pentru a lua o decizie.
Am aflat ca la Tomis Mall ruleaza niste filme 3D pt copii. As fi vrut sa mergem si noi catre sfarsitul saptamanii viitoare. Am vrut sa vorbesc cu parintii care lucreaza in centru, poate obtin mai multe informatii (eventual ne iau si bilete, dupa ce stabilim nr de copii care merg), dar nu am avut timp zilele acestea. Daca stie cineva ceva, sau poate obtine informatii, tinem legatura.
Tema pentru luni (pentru bolnaviori) este: la limba romana, de transcris textul de la ex. 1, pag. 63, de analizat pronumele (precizand persoana si numarul) si de povestit textul; la matematica, din Micul Matematician, pag. 60, ex. 7, 8 (Testul 2), pag. 62, ex. 3, 4 (T4), pag. 63, ex. 2, 3, 4 (T6).
Sanatate multa tuturor si week-end placut!

luni, 17 ianuarie 2011

Omagiu lui Eminescu

Am cinstit si noi memoria marelui poet, desfasurand astazi o activitate ce a cuprins vizionarea unui material PPT, recitari, expozitie de colaje inspirate din poeziile eminesciene si prezentarea Scrisorii catre Eminescu, adresata poetului de fidelii cititori si admiratori din clasa noastra.

vineri, 14 ianuarie 2011

Legea Educatiei Nationale

Pentru ca unele prevederi intra in vigoare din semestrul al II-lea al acestui an scolar, va dau posibilitatea sa consultati Legea Educatiei. http://classjump.com/palatulharniciei/documents/legea%20educatiei%20MO18[1].pdf

luni, 10 ianuarie 2011

Concursuri

Pentru ca la scoala avem foarte mult de lucru si suntem implicati in multe proiecte, am luat hotararea de a va aduce la cunostinta invitatiile de a participa la anumite proiecte si concursuri, invitatii pe care le primesc si eu pe mail sau la scoala. Astfel, dau posibilitatea oricarui copil sa aleaga daca doreste sa participe la anumite activitati extracurriculare, in cunostinta de cauza.
Incep prin a va invita la Concursul Noi venim din istorie, ce se adreaseaza elevilor claselor I-VIII. Cuprinde sectiunile eseu (Pe urmele strabunilor-o pagina A4 scrisa de mana si in format electronic), poezie (Vitejii neamului romanesc) si fotografie (Timpul istoric intr-o fotografie-fotografii ce surprind monumente istorice din comunitate, format A4 sau A5, insotite de o mica explicatie) Termen limita: 14 ianuarie 2011
De asemenea, se organizeaza in scoala noastra Concursul de matematica Euclid, ce se va desfasura duminica 16 ianuarie intre orele 09 si 11. Copiii au lucrat azi o fisa de concurs data anul trecut si vom mai lucra si maine la cerc.