duminică, 24 februarie 2013

Felicitări şi ...recomandări

Felicitări pentru prestaţia de la "Bărcuţă"! Aţi fost spontani, inteligenţi şi haioşi!
Şi, pentru că mulţi aţi declarat că vă place "româna"şi "mate" vă amintesc faptul că luni şi marţi avem evaluare la limba şi literatura română şi la matematică.
Pentru Limba şi literatura română vă recomand exersarea următoarelor tipuri de exerciţii: citirea şi transcrierea unor cuvinte, propoziţii; scrierea unor cuvinte reprezentate în imagini; completarea silabelor unui cuvânt sau a cuvântului unei propoziţii; despărţirea în silabe; ordonarea cuvintelor în propoziţie; răspunsuri la întrebări; alcătuirea de propoziţii folosind cuvinte cu înţelesuri diferite (dintre cele discutate în clasă); şi, nu în ultimul rând jocurile "Eu scriu una, tu scrii multe!" şi "Scrie ce auzi!"
La Matematică puteţi lucra exerciţii de scriere a numerelor într-un interval dat, crescător sau descrescător (Atenţie la distincţia între "de la... până la..." şi "cuprinse între"!), exerciţii de numărare, de completare a numerelor care lipsesc într-un şir, ex. de descompunere în zeci şi uniăţi, ex. de ordonare crescător/ descrescător a unor numere date, scrierea vecinilor unui număr (predecesor, succesor), identificarea numerelor pare/ impare, scrierea unor numere care respectă cerinţe date (vezi exerciţiile lucrate din culegere sau cele de pe fişele de lucru).
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu