luni, 15 aprilie 2013

Activităţile zilei

Pentru cei bolnăviori, cărora le dorim multă sănătate pentru a reveni în mijlocul nostru cât mai curând, prezint activităţile desfăşurate astăzi.
La ora de Limba şi literatura română ne-am amintit litera g, am citit lecţia din Abecedar, apoi am observat imaginile de la pagina 79, am exemplificat cuvinte care se scriu cu G şi ce denumesc acestea (nume de persoane, de animale, de oraşe, de ţări, de ape etc), apoi am observat litera G şi am citit cuvintele şi propoziţiile din manual; am explicat folosirea semnelor de punctuaţie, apoi am numerotat propoziţiile în ordinea întâmplărilor, am răspuns la întrebări şi am ordonat cuvintele pentru a forma o propoziţie. În a doua parte a orei, am scris în caietul special litera G de mână, precum şi cuvinte şi propoziţii în care întâlnim această literă.
Pentru mâine, avem de citit lecţia din Abecedar, de recitit paginile 92 şi 93 din cartea Să dezlegăm tainele Abecedarului, iar de scris, pe caietul de scriere, 3 rânduri cu G de mână şi ex. 2, p. 92 şi 7, p. 93, din cartea de citit.
La Cunoaşterea mediului ne-am amintit şi completat cunoştinţele despre barză, apoi am discutat despre activităţile oamenilor în anotimpul primăvara, ocazie cu care am observat şi faptul că fasolea noastră a înflorit, făcându-ne tare mândri de munca noastră şi de grija pe care am purtat-o acestor plante. Am trecut în revistă lucrările pe care le execută oamenii primăvara, am explicat utilitatea unor unelte de grădinărit, ne-am amintit plantele care cresc primăvara şi am discutat despre rolul activităţilor desfăşurate de oameni în evoluţia ulterioară a plantelor. Am lucrat paginile 40 şi 41 din manual, iar pentru săptămâna viitoare avem de lucrat p. 37 din caietul special.

Un comentariu: