luni, 22 aprilie 2013

Ziua Pământului

În fiecare an, în 22 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Pământului. I-am spus şi noi La mulţi ani! prin câteva activităţi desfăşurate împreună cu alţi elevi din şcoala noastră. 
Îmbrăcaţi în verde (pentru că ne dorim o planetă vie), am aflat câteva lucruri despre sistemul solar, locul planetei albastre în acest sistem, împărţirea uscatului în continente, apoi am identificat câţiva factori poluanţi şi am încercat să găsim soluţii pentru păstrarea curată a Pământului. Apoi am colorat imagini semnificative într-un pliant pe care l-am oferit albinuţelor de la clasa pregătitoare. Am fost aşteptaţi cu bucurie şi am ascultat un cântecel, cântat de colegii noştri mai mici, în care "cei mari" erau îndemnaţi să aibă grijă de planeta noastră. Dar nici noi nu ne-am lăsat mai prejos şi am recitat versurile compuse de noi cu ocazia acestei sărbători şi le-am explicat celor mici simbolurile din pliant.






Un comentariu:

  1. Activitatea a fost un succes! A doua zi, copiii deja au inceput sa stranga maculatura (cutiile de suc ramase dupa sarbatorirea unui coleg si alte ambalaje din hartie)! Si asta, din proprie initiativa! Bravo, copii!

    RăspundețiȘtergere