sâmbătă, 25 februarie 2017

Călătorie în era dinozaurilor

Fără mijloc de transport, am călătorit săptămâna aceasta într-o lume fascinantă, care ne-a descoperit tuturor lucruri interesante, inedite pentru mulți dintre noi: lumea dinozaurilor.
Am cântat, am vizionat filmulețe, am colorat, am rezolvat labirinturi și sudoku, am citit și chiar am realizat o cărticică a dinozaurilor. Prin toate aceste modalități, am aflat când și unde au trăit dinozaurii, cu ce se hrăneau, ce caracteristici aveau, câte specii au fost identificate, când au dispărut și multe alte lucruri care ne-au îmbogățit cultura generală.
A fost o săptămână fascinantă, plină de mister!😉































Săptămâna viitoare discutăm despre primăvară. Sper să putem observa ”pe viu” schimbările din natură! 😊

vineri, 17 februarie 2017

Din tainele planetelor



Săptămâna 13 - 17 februarie a fost destinată studiului sistemului solar.
Pornind de la cântecelul planetelor, am descoperit cele 8 planete, ordinea lor în funcție de apropierea de soare și câteva caracteristici ale  planetelor Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun.



Apoi, cu ajutorul simulatorului, am observat cum se rotesc în jurul soarelui, oprindu-ne asupra planetei noastre, Terra, și explicând succesiunea anotimpurilor în țara noastră.


Am colorat apoi planetele și le-am așezat în ordine, am rezolvat labirinturi, ajutându-i pe astronauți să ajungă dintr-o parte în alta a planetelor, am scris numele planetelor, am numărat stele, am sortat, am format șiruri...

După ce totul a fost pus la locul lui, am pornit în călătorie... Pentru asta, am avut nevoie de un mijloc de transport și, pentru că nu aveam unul, iar la îndemână aveam formele geometrice (despre care învățaserăm la matematică), ne-am făcut propriile rachete! A fost o călătorie fascinantă și o săptămână plină de lucruri interesante!


Săptămâna viitoare vom călători din nou, de data asta în timp, în era dinozaurilor!