miercuri, 13 octombrie 2010

Ce s-a mai intamplat la scoala

In ultimele zile am lucrat intens la toate obiectele de studiu (asta si ca sa ne mai incalzim).
La Limba si literatura romana am evaluat prima unitate de invatare. Copiii s-au descurcat bine (20 au obtinut FB, 1 FB cu Bravo!-Anamaria Bercea-, restul B). Acordati mai mare atentie cuvintelor noi si formarii de propozitii (unele nu au logica!!). Am trecut la lectia Din viata dacilor, de Alexandru Vlahuta, ne-am amintit cateva date despre stramosii nostri, am citit lectia, am raspuns la intrebari si ne-am amintit cand scriem ia, i-a sau ea.
La matematica nu am reusit sa "prind" pe cineva spunand un rezultat gresit la inmultirea cu 2, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Tineti-o tot asa! Pentru maine, inmultirea cu 3! Am facut exercitii de aflare a produsului, a numerelor de 2 sau de 3 ori mai mari, a dublului sau triplului...
La stiinte am discutat despre materiale naturale si prelucrate, am aflat povestea lui Icar, iar pentru ora urmatoare avem de pregatit tema 4 din Portofoliu (va fi ora de evaluare).
La muzica am invatat primele notiuni de teorie muzicala (durate), la educatie civica vorbim in continuare despre persoane, iar la optional incheiem calatoria prin Amintirile lui Creanga cu Pupaza din tei.
Ieri, in pauza, am asistat la "lansarea unei rachete" de catre un grup de elevi de la Liceul Mircea cel Batran participanti la mai multe proiecte NASA.
Le urez sanatate celor care au racit si au stat acasa si ii astept cat mai curand la scoala!
Tuturor, o zi buna!

3 comentarii: