miercuri, 4 iulie 2012

Tabara

Taberiştilor, sper că sunteţi pe poziţii! Mai avem mai puţin de o săptămână şi vom respira aerul curat al Munţilor Cindrel!
Plecarea se va face din faţa şcolii, marţi, 10.07.2012, la orele 05.30. (aţi citit bine, nu e o greşeală). Am luat aceasta decizie pentru a ajunge cât mai devreme în tabără. (Drumul este destul de lung şi vrem sa ajungem înainte de a se însera.)
Aveţi nevoie şi în acest an de o adeverinţă pe care să fie specificat "clinic sănătos", luată de la medicul de familie.
Ca şi în anii trecuţi, vin în întâmpinarea celor care merg pentru prima data în tabără, cu o listă a ceea ce nu ar trebui să lipseasca din bagaje, precum şi cu câteva sfaturi.

În primul rând, vă sfătuiesc să alegeţi pentru bagaje un rucsac sau un troller nu prea mare sau, mai bine zis, cât mai uşor de transportat de copii (deşi, din fericire, anul acesta nu vom căra prea mult, având în vedere faptul că bagajele vor fi aduse de parinţi şi aranjate în autocar, iar în tabără nu ne va grăbi nimeni şi ne vom ajuta unii pe alţii). Este bine ca, atunci când faceţi bagajele să participe şi copilul pentru a şti ce lucruri are la el şi pentru a-şi alege chiar el ceea ce vrea să ia. (Nu puneţi în bagaje hainele cele mai bune ale copilului, eventual spunându-i să aibă grijă să nu le păteze, rupă etc. Va fi stresat pe toată perioada taberei, având grijă să nu-şi strice hainele. Trebuie să stăm şi noi pe iarbă, să ne jucăm în voie, nu?)
La ce m-am gândit eu pt bagaje:
-tricouri cu mânecă scurtă şi cu mânecă lungă
-pantaloni scurţi
-trening
-şosete, chiloţi, maieuri
-pijamale
-adidaşi şi încă o pereche de încălţări comode
-papuci
-pelerină de ploaie
-şapcă/pălărie
-prosoape
-săpun, pastă de dinţi, pieptene, periuţa etc
-săculeţ sau o pungă specială pentru rufele murdare
-cremă pentru protecţie solară
-serveţele umede
-un rucsac mic pentru a pune apa şi gustarea pt excursii
-medicamente (ceva pt ciupituri de ţânţar, eventual alcool mentolat, ceva pt scăderea febrei şi ce mai consideraţi necesar, în funcţie de afecţiunile frecvente ale copilului. Apropo de asta, am rugămintea să fiu informată de alergii, posibile îmbolnăviri etc ale copilului dumneavoastră.)
Încă un sfat: nu-i daţi obiecte valoroase! E posibil să le uite pe undeva sau să le piarda (eu am să încerc să evit asta, dar oricum, trebuie să înveţe să aibă grijă de lucrurile personale şi ăsta este cel mai bun moment şi loc!)
Puteţi să-i daţi câteva accesorii şi nişte idei pt carnaval, încurajaţi-l să se simtă bine, să se distreze. Eu am pregătit o mulţime de jocuri pentru ei, aşa că sper să ne fie bine!
Dacă mai aveţi întrebări sau completări, ne auzim la telefon sau vorbim pe mail, blog etc.
Toate cele bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu