marți, 13 aprilie 2010

Exercitii si probleme matematica

Dupa o binemeritata vacanta, reluam bunul si folositorul obicei de a posta si lucra exercitii suplimentare. Pentru ca aproape toti copiii lucreaza foarte repede si bine exercitiile "traditionale", am inceput sa lucram si in clasa exercitii si probleme cu "probleme". Este foarte bine daca acasa, in limita timpului disponibil, lucrati exercitii asemanatoare celor care copiilor li s-au parut mai dificile sau pe care nu le-au inteles foarte bine.
In alta ordine de idei, avem inca probleme cu disciplina in pauze si cu vocabularul folosit (tot in pauze). Astazi 4 baieti au fost pedepsiti pentru vocabular inadecvat.
Revenind la exercitiile suplimentare, le gasiti aici: http://classjump.com/palatulharniciei/documents/PROBLEME.doc

2 comentarii:

  1. Va multumim ca ne mentineti in "priza"!(Mai ales dupa vacanta!)Problemele propuse nu ni se par cu "probleme",asa cum frumos le-ati numit.Despre partea cu disciplina la clasa,poate ar fi mai bine sa treceti direct la nominalizari.Parintii,in general,pot gandi cu usurinta ca nu copiii lor sunt cei implicati,astfel neavand cum sa remedieze situatia.Succes in sem al III-lea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate. Din pacate, parintii elevilor care au probleme cu disciplina cunosc acest lucru, insa unii se considera depasiti de situatie. Celebra replica "nu stiu ce sa-i mai fac..."... Asa ca nu-mi ramane decat mie sa "stiu ce sa-i mai fac". Doar ca metodele pe care le am la indemana sunt destul de putine si nu atat de drastice, astfel ca rezultatele nu se vad imediat. Oricum, sunt optimista si stiu ca astfel de probleme se intalnesc in orice clasa, fie ca vrem sa le vedem si sa le acceptam sau nu.

    RăspundețiȘtergere