luni, 17 mai 2010

Rugaminte

Va rog (pe cei care nu ati facut-o deja) sa-mi transmiteti cartea aleasa pentru a fi oferita la premiere. Trebuie sa le comand astfel incat sa-mi fie aduse in timp util. Va multumesc. Puteti sa scrieti pe blog sau sa transmiteti in scris prin intermediul copilului. O seara buna!

2 comentarii:

  1. Lectia de la limba romana:"Premiul intai" foarte bine venita,dar pacat pentru "lungimea" textului
    Eu o sa-mi pun copilul sa citeasca din romanul Morometii fragmentul intreg pentru a intelege mai bine trairile sufletesti ale lui Niculae.Si sper sa citesca si romanul complet cat mai devreme ,mai ales ca-i place sa citesca.Vreau sa o fac sa aprecieze valorile culturale romanesti,pentru ca le avem si sa mai uitam de "Hannah Montana" care este un "brand" uzat.
    Dar sa fac comentariu despre importanta acestui Premiu intai.Asa desculti cu hainele modeste ,dar cu o mare sete de cunostere am ajunsi unii dintre noi sa fim niste stalpi ai societatii.Rasplata care consta in doua carti era mult asteptata ,o strangeam la piept ca o comoara de pret.Nu ceream si nu primeam nimic de la parinti,uneori uitau de emoti sa ne felicite.
    Eram mandri cand tot satul ne aplauda ,iar drumul pana acasa parca era un zbor.
    Ce este acum?!Nu stim ce sa le mai promitem,de la vacante la Paris,la tot felul de aparatura electonica de ultima ora,dar de un mare pericol pentru celula nervoasa.Si apoi tot felul de cadouri de care ei se bucura pe moment pentru ca nu-i asa,si asa primesc tot anul la diferite evenimente.Le trebuie MOTIVATIA pe care noi trebuie sa le o cultivam,recompensa sa ramana in capul lor pentru ca nimeni nu o sa le o ia vreodata.Poate si criza aceasta va duce la ceva bun,pentru ca ei va trebui sa o depasesca si sa ne ofere o batranete linistita.
    Succes tuturor copiilor !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate in legatura cu lungimea textului "Premiul intai". Tocmai de aceea, le-am prezentat copiilor si o alta varianta, adaptata varstei lor, a intregului episod. Prima parte, care descria inceputul zilei, mi s-a parut de o sensibilitate deosebita, motiv pt care am si scris-o in caiete.
    Legat de importanta premiului I, va spuneam si la sedinta, este foarte important, asa cum bine ati precizat, cum motivam copilul pentru a invata si cata importanta dam noi, parintii, diplomelor. Pentru copii este foarte importanta fiecare apreciere (verbala, diploma etc), dar daca in familie se bagatelizeaza, atunci si copilul considera ca nu merita sa se straduiasca pentru o diploma. Deci, de noi depinde...

    RăspundețiȘtergere