luni, 31 ianuarie 2011

Analiza - semestrul I

Iata ca am incheiat si prima parte a clasei a III-a! A fost si greu, dar si interesant, pentru ca am acumulat noi si valoroase cunostinte: inmultirea si impartirea, parti de vorbire, organele corpului uman si altele.
Cu bucurie va informez ca toti copiii si-au insusit inmultirea si impartirea, chiar daca unii s-au suparat poate pe mine pentru interminabilele fise de lucru sau temele suplimentare, dar sunt sigura ca acum toti sunteti mandri de ceea ce stiti. O piatra de incercare pentru toti a fost ordinea efectuarii operatiilor, dar cred ca suntem pe drumul cel bun si vom reusi si in aceasta privinta.
Sigur ca nu toti copiii au obtinut numai calificative FB, de aceea este nevoie ca unii sa munceasca mai mult, sa citeasca, sa fie mai atenti si mai ambitiosi. Incercati sa-i motivati si acasa pentru a invata, pentru a cunoaste cat mai mult si nu neaparat pentru obtinerea unui calificativ. Toti (nu exagerez absolut deloc, o spun cu toata responsabilitatea) sunt copii foarte buni, cu capacitati intelectuale deosebite. Diferenta dintre ei se face in functie de cat muncesc si de disponibilitatea parintilor de a-i ajuta, a-i sustine, dar si de motivatia de a arata ceea ce stiu, de a fi modele si pentru altii. (Atentie! Nu dati ca exemple colegi din clasa sau frati mai mari! Lasati-i pe ei sa observe si sa se ambitioneze in a reusi mai mult!)
La obiectele pe care le-am studiat pentru prima data anul acesta (stiinte, educatie civica), am fost mai indulgenta si am incercat sa-i incurajez pe toti, dar in semestrul al II-lea va trebui ca toti sa fie mai interesati si sa se pregateasca mai mult. Sunt lucruri interesante si e pacat sa nu faca parte din cultura generala a fiecaruia dintre noi.
De asemenea, am desfasurat si multe activitati extracurriculare, dintre care amintesc: concursurile Evaluare in Educatie la Limba si literatura romana (le felicit din nou pe Bianca-100 puncte si medalie si pe Andreea-99 de puncte, dar si pe ceilalti participanti, care au obtinut rezultate foarte bune), Matematica (e randul lui Mihail sa fie felicitat-90 de puncte) si Limba engleza (felicitari pt Cristina-98 de puncte); concursul Arhimede, la care cei 3 participanti curajosi (Bianca, Cristina si Octavian) s-au calificat la etapa judeteana; concursul international de desen Copiii si marea, la care Andreea a obtinut locul II (un rezultat anuntat azi); prezentari pe scena Palatului Copiilor la serbarea Zilelor Scolii si la serbarea de Craciun; activitati si expozitii cu ocazia zilelor de 1 Decembrie, 15 ianuarie, 24 ianuarie; vizionari de piese de teatru etc.
In concluzie, felicitari tuturor pentru munca depusa in semestrul I si mult succes in continuare! Sa va incarcati bateriile, pentru ca ne asteapta noi provocari!
Pentru semestrul al doilea ne propunem, ca si anul trecut, rezultate foarte bune la concursurile care se apropie: Evaluare in educatie, Cangurul, Arhimede, Euclid, Micul Matematician. Din pacate, participarea este conditionata de achitarea unei taxe, dar sper ca acest lucru sa nu-i impiedice pe cei mai buni sa participe si, bineinteles, sa castige! Concursurile sunt o modalitate de a ne verifica cunostintele si in afara clasei, in comparatie cu alti colegi de la alte scoli din Constanta si din tara. Pe de alta parte, starnesc spiritul de competitie si pot fi un factor motivant pentru unii dintre copii, ii obisnuiesc cu emotiile unui examen si cu modalitatile diferite de concurs. Deci, continuam inscrierile! Mult, mult succes! Anul trecut ati fost printre cei mai buni (din Constanta, bineinteles!)
Vacanta placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu